Radiologie Dentara100%

Centru de Imagistica Dentara Digitala – Radiologie Dentara

Radiologie Dentara – Denta Bacau

 

radiologie dentaraCu un software de imagistica sau radiologie dentara, informatiile pot fi recreate pentru a furniza imagini 3D ce pot fi manipulate pentru a arata diverse unghiuri, cu adancimi si grosimi variabile putand selecta anumite tesuturi.

Doza de iradiere pentru CBCT (imagine digitala 3D) este mult mai scazuta decat in cazul unui computer tomograf conventional.

Se obtin imagini detaliate 2D si 3D folosite in chirurgia maxilo-faciala pentru a determina pozitia tridimensionala precisa a unui dinte in cadrul osului alveolar si a modului in care aceasta pozitie relationeaza cu structurile vitale pentru extractii si incluzii.

Vizualizarea tesuturilor dure si moi pe computer in trei dimensiuni sunt folosite pentru a planifica interventiile chirurgicale maxilo-faciale si implantare.

 

PlanmecaCu Planmeca ProMax 3D se evidentiaza orice regiune de interes in medicina dentara, planificarea implanturilor cuprinzand de la vizualizarea intregului maxilar pentru a pozitiona implanturile dentare in mod optim cat si localizarea si determinarea distantei fata de structurile anatomice vitale, masurarea grosimii tesutului osos alveolar si vizualizarea conturului osos, determinarea necesitatii unei grefe de tesut osos cat si cantitatea ei sau a unui lifting sinusal dar si vizualizarea de regiuni mici de detalui ca pentru un singur dinte sau implant.

Cuprinde o multitudine de diagnostice:

  • endodontie – identificarea si diagnosticarea mai precisa a afectiunilor periapicale decat in radiologia clasica; identificarea fracturilor de radacina si alte zone de trauma; evaluarea proceselor de resorbtie interne si externe de la nivelul radacinii dintelui.radiologie endodontie

  • Ortodontie – radiografii dentare 3D ale structurilor vitale; evidentiere ATM si a condililor articulari; analiza si planning de tratament.

    radiografie ortodontie

  • Parodontologie – analiza defectelor parodontale ale tesutului osos, masurarea defectelor osoase, evaluarea gradului de implicare al furcatiilor, a pierderii de tesut osos datorita bolii parodontale avansate.

  • 3D FACE PHOTO – este o radiologie dentara 3D obtinuta prin scanare laser a geometriei faciale fara radiatii. Fotografia 3D vizualizeaza relatia dintre oasele faciale si tesuturile moi venind in intampinarea chirurgiei estetice, maxilo-faciale si ortodontiei comparand imaginile pre si post operatorii.

    radiologie dentara2Cabinetul de radiologie dentara Digitala 3D ofera o serie de servicii destinate medicilor dentisti, chirurgilor mazilo-faciali, implantologilor, ortodontilor in vederea stabilirii unui dignostic precis si a planului de tratament.

    Folosim tehnologie avansata si aparatura de ultima generatie, digitala, ceea ce permite scanari rapide, confortabile, cu utilizarea unor doze foarte reduse de radiatii.

CT cu fascicol conic (CBCT) este o tehnologie imagistica relativ noua ce genereaza informatii vizuale 3D. Folosind un fascicol conic de raze X in locul unui fascicol liniar conventional in forma de evantai, scanerul CBCT face o singura rotatie in jurul pacientului pentru a capta aceste imagini in plan multiplu.