Tratamente de Profilaxie Dentara
Profilaxia dentara este cea mai accesibila si simpla metoda de tratament si consta intr-un set de proceduri stomatologice care au drept obiectiv prevenirea aparitiei cariei dentare si a bolii parodentale.
Profilaxia eficientă constă în controale periodice efectuate o dată la 6 luni pentru a se realiza igienizarea dentară și pentru a se depista o eventuală îmbolnăvire dentară sau parodontală.
Pentru o igiena oral corecta si completa se recomanda:
– periaj dupa mese si inainte de culcare;
– folosirea unei perii moi cu capul periutei nu foarte mare, dar suficient pentru a ajunge pe toate suprafetele dintilor. Capul periutei se inlocuieste la 3-4 luni.
– folosirea de periute electrice, acceptate de asociatiile de specialitate. Studiile au aratat ca periutele cu miscari circulare si oscilatorii sunt mai eficiente decat alte periute (chiar electrice).
– folosirea pastelor de dinti fluorurate. Copiii ar trebui sa foloseasca pasta cat un bob de mazare si sa evite inghitirea fluorului. Unele paste fluorurate ofera control asupra tartrului, incetinind procesul de formare a depozitelor dure, minerale de pe dinti.
– plasarea periutei in unghi de 45 grade la nivelul jonctiunii dintre dinte si gingie. Periuta se tine ferm si se efectueaza miscari circulare de “du-te vino”. Nu se freaca, deoarece se pot irita gingiile, acestea inflamandu-se, iar smaltul poate fi zgariat.
– perierea tuturor suprafetelor dintelui, suprafatei limbii si a obrajilor. Se acorda o atentie speciala dintilor frontali si tuturor suprafetelor dintilor posteriori.
– perierea suprafatei masticatorii a dintilor posteriori cu miscari scurte de “du-te vino”.
– ata dentara se foloseste cel putin o data pe zi. Tipul de ata dentara folosit nu este important. Se pot folosi oricare din urmatoarele metode
– infasurat dupa degete: se taie o bucata de 45-50 cm. Un capat se infasoara pe degetul mijlociu al mainii stangi iar celalalt capat pe degetul mijlociu al mainii drepte pana cand mainile sunt la 5-7 cm distanta.
– un dispozitiv de plastic pe care se fixeaza ata dentara. Se gaseste in farmacii. Ata patrunde usor intre dinti spre gingie. Se curbeaza ata (in forma de U) in jurul fiecarui dinte, si se patrunde usor subgingival. Ata se misca “sus-jos” de cateva ori, indepartandu-se placa. Introducerea atei de cateva ori intre dinti fara indepartarea placii poate dauna gingiilor.
Se pot incerca dispozitive de curatare electrice (perii interdentare electrice) proiectate pentru curatirea spatiilor interdentare. Acestea pot fi la fel de eficiente ca si ata dentara. Daca gingiile sangereaza in timpul folosirii atei dentare, pe masura vindecarii lor si sangerarea trebuie sa se opreasca.
PROGRAM
Luni – Vineri | 09:00 – 19:00 |
Sambata | Inchis |
Duminica | Inchis |
0755 766 667
ECHIPA NOASTRA
Echipa clinicii stomatologice DENTA este formata din medici dentisti si stomatologi profesionisti, cu o experienta vasta in domeniu.
CE SPUN PACIENTII NOSTRI
Multumesc din suflet echipei Denta pentru profesionalismul de care au dat dovada. Sunt extrem de bucuroasa ca v-am ales!
Acum am din nou zambetul cu care mi-am cucerit sotia. Viata mea s-a schimbat radical in urma tratamentelor din clinica d-voastra.
Ma felicit in fiecare zi pentru optiunea facuta, in privinta alegerii firmei care mi-a redat o infatisare profesionala. Respect!