Radiologie Dentara – Denta Bacau

Cu un software de imagistica sau radiologie dentara, informatiile pot fi recreate pentru a furniza imagini 3D ce pot fi manipulate pentru a arata diverse unghiuri, cu adancimi si grosimi variabile putand selecta anumite tesuturi.

Doza de iradiere pentru CBCT (imagine digitala 3D) este mult mai scazuta decat in cazul unui computer tomograf conventional. Se obtin imagini detaliate 2D si 3D folosite in chirurgia maxilo-faciala pentru a determina pozitia tridimensionala precisa a unui dinte in cadrul osului alveolar si a modului in care aceasta pozitie relationeaza cu structurile vitale pentru extractii si incluzii. Vizualizarea tesuturilor dure si moi pe computer in trei dimensiuni sunt folosite pentru a planifica interventiile chirurgicale maxilo-faciale si implantare. Cu Planmeca ProMax 3D se evidentiaza orice regiune de interes in medicina dentara, planificarea implanturilor cuprinzand de la vizualizarea intregului maxilar pentru a pozitiona implanturile dentare in mod optim cat si localizarea si determinarea distantei fata de structurile anatomice vitale, masurarea grosimii tesutului osos alveolar si vizualizarea conturului osos, determinarea necesitatii unei grefe de tesut osos cat si cantitatea ei sau a unui lifting sinusal dar si vizualizarea de regiuni mici de detalui ca pentru un singur dinte sau implant.

Cuprinde o multitudine de diagnostice:

  • Endodontie – identificarea si diagnosticarea mai precisa a afectiunilor periapicale decat in radiologia clasica; identificarea fracturilor de radacina si alte zone de trauma; evaluarea proceselor de resorbtie interne si externe de la nivelul radacinii dintelui.

  • Ortodontie – radiografii dentare 3D ale structurilor vitale; evidentiere ATM si a condililor articulari; analiza si planning de tratament.

  • Parodontologie – analiza defectelor parodontale ale tesutului osos, masurarea defectelor osoase, evaluarea gradului de implicare al furcatiilor, a pierderii de tesut osos datorita bolii parodontale avansate.

  • 3D FACE PHOTO – este o radiologie dentara 3D obtinuta prin scanare laser a geometriei faciale fara radiatii. Fotografia 3D vizualizeaza relatia dintre oasele faciale si tesuturile moi venind in intampinarea chirurgiei estetice, maxilo-faciale si ortodontiei comparand imaginile pre si post operatorii.

Cabinetul de radiologie dentara Digitala 3D ofera o serie de servicii destinate medicilor dentisti, chirurgilor mazilo-faciali, implantologilor, ortodontilor in vederea stabilirii unui dignostic precis si a planului de tratament.

Folosim tehnologie avansata si aparatura de ultima generatie, digitala, ceea ce permite scanari rapide, confortabile, cu utilizarea unor doze foarte reduse de radiatii. Srviciile noastre includ computer tomograf, ortopantomografie, telecefalografie, radiografii retroalveolare.

CT cu fascicol conic (CBCT) este o tehnologie imagistica relativ noua ce genereaza informatii vizuale 3D. Folosind un fascicol conic de raze X in locul unui fascicol liniar conventional in forma de evantai, scanerul CBCT face o singura rotatie in jurul pacientului pentru a capta aceste imagini in plan multiplu.

PROGRAM

Luni – Vineri 09:00 – 19:00
Sambata Inchis
Duminica Inchis

0755 766 667

despre-echipa-denta

ECHIPA NOASTRA

Echipa clinicii stomatologice DENTA este formata din medici dentisti si stomatologi profesionisti, cu o experienta vasta in domeniu.

Dr. COSTACHE GHEORGHE
Dr. COSTACHE GHEORGHEMedic Primar Stomatologie Generala
Fondator al clinicii si medic specialist ortopedie dento-faciala.

Dr.COSTACHE IRINA
Dr.COSTACHE IRINAMedic Stomatolog - Doctor in Stiinte - Domeniul Medicina Dentara
Competenta in utilizarea terapeutica si chirurgicala a laserilor in medicina dentara, competenta in implantologie.
Dr. SORIN RATOI
Dr. SORIN RATOIMedic Dentist
Specialist in stomatologie generala.
Dr. COSMA DARIAN
Dr. COSMA DARIAN Doctor specialist chirurgie dento-faciala
Dr. ANA STANCIU
Dr. ANA STANCIUMedic Dentist
Specialist in stomatologie generala.
ALEXANDRU MEREUTA
ALEXANDRU MEREUTATehnician Dentar
MARIA ROBU
MARIA ROBUTehnician Dentar
DANIELA ADRIAN
DANIELA ADRIANTehnician Dentar
BIANCA GAFIUC
BIANCA GAFIUCTehnician Dentar
ALEXANDRA CERNAT
ALEXANDRA CERNATAsistenta Medicala
LAURA RADU
LAURA RADUAsistenta Medicala
SILVIA GHERASIMOAIA
SILVIA GHERASIMOAIA Asistenta Medicala

CE SPUN PACIENTII NOSTRI

Multumesc din suflet echipei Denta pentru profesionalismul de care au dat dovada. Sunt extrem de bucuroasa ca v-am ales!

Irina Luca

Acum am din nou zambetul cu care mi-am cucerit sotia. Viata mea s-a schimbat radical in urma tratamentelor din clinica d-voastra.

Stefan Apetrei

Ma felicit in fiecare zi pentru optiunea facuta, in privinta alegerii firmei care mi-a redat o infatisare profesionala. Respect!

Dobrica Mungea

Stabileste o Programare!

Specialistii nostri stiu cat de important este zambetul si sanatarea dintilor tai!